«Так званий «дешевий російський газ», про який домовилася нова українська влада, спрямовуватиметься виключно на потреби промислових підприємств, які належать олігархам, а не на потреби пересічних громадян України». Про це під час прес-конференції у «Главкомі» заявив народний депутат, міністр регіонального розвитку та житлово-комунального господарства опозиційного уряду Володимир Бондаренко. «Це брехня, що ціни на газ не будуть підніматися», — сказав він. При цьому В. Бондаренко зауважив, що цього року в Україні плановано видобути 20,5 мільярда кубометрів власного газу, тоді як житлово-комунальне господарство країни споживає на рік 18,5 мільярда кубометрів газу за ціни 230 гривень за тисячу кубометрів.
«Коли ми говоримо про підняття тарифів для населення, то постає логічне запитання: для кого цей дешевий російський газ, адже він іде виключно на велику промисловість, яка належить олігархам», — сказав В. Бондаренко. У зв’язку з цим народний депутат вважає, що в ситуації з підвищенням тарифів заручниками стало все населення України. Відтак він закликав міську владу Києва та інших міст країни зробити все для того, щоб не запроваджувати нові тарифи на газ для населення.
Крім того В. Бондаренко рекомендує народним депутатам із фракції КПУ, які виступають із заявами проти підвищення тарифів, не бути голослівними та замість критичних заяв на адресу влади заявити про вихід із провладної коаліції.