Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до керівництва «Укравтодору» з вимогою роз’яснити, на підставі яких рішень та за які кошти ремонтують VІP-дороги, зокрема, від Києва у напрямку Кончі-Заспи. Про це повідомила прес-служба партії «Батьківщина».
М. Томенко нагадав, що керівники діючого уряду в програмі своєї діяльності акцентували на тому, що розбудова транспортної інфраструктури є одним із їхніх пріоритетів. Натомість, за словами заступника глави парламенту, як показала практика, цей пріоритет реалізується специфічно: нові якісні дороги будуються у місцях, що знаходяться біля органів центральної виконавчої влади, або за маршрутом прямування кортежів високопоставлених чиновників до їхніх помешкань.
«Постійно ведеться будівництво та заміна дорожнього покриття із залученням великої кількості техніки та працівників за маршрутом від центру Києва до резиденції Межигір’я, де, як відомо, проживає Президент», — зазначив Микола Томенко.
Водночас політик занепокоєний тим фактом, що наразі здійснюється ремонт фактично нової дороги на Кончу-Заспу, але при цьому уряд Азарова не виконує пріоритетні соціальні програми для малозахищених верств населення.