Спекотне літо продовжує свою тріумфальну ходу Україною. Гідрометеоцентр лякає своїми прогнозами: буде ще спекотніше, а дощі — рідкість. По всій країні, окрім західних областей, зберігається висока пожежна небезпека.
Станом на ранок 3 серпня в Україні за минулу добу сталося 337 пожеж. Загинула одна людина, передає «ІМК» із посиланням на прес-службу МНС.
Над Києвом завис смог. У повітрі запах гару. Версії його походження висувалися різні: під столицею горять торф’яники, причина задимлення — пожежа поблизу Ірпеня Київської області... А за словами заступника голови Державного комітету лісового господарства Віктора Червоного, задимленість у Чернігівській і Київській областях пов’язана з пожежами на торфовищах у Московській області та в центральній частині Росії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Найбільш пожежонебезпечними регіонами України вважаються Луганська, Київська, Донецька, Черкаська, Дніпропетровська області, а також Полісся.
За словами Червоного, серйозних лісових пожеж на території нашої країни не виникало, однак у Держлісгоспі очікують погіршення ситуації через те, що зниження температури не передбачається. Працівники лісового господарства закликають громадян бути максимально обережними з вогнем, перебуваючи в лісах.
Але, на жаль, не всі прислухаються до таких порад. Так, у Дніпропетровській області поблизу села Черкаського в Новомосковському районі горіло 20 га верхнього хвойного лісу. На 9 га в урочищі Піски, в Павлоградському районі, спалахнула хвойна підстилка лісу. У Центрі пропаганди головного управління МНС області стверджують: в обох випадках причина пожежі — необережне поводження громадян із вогнем, передає наш спеціальний кореспондент Тетяна Колядинська.
Спека шкодить не тільки природі, а й здоров’ю людини. Люди страждають від теплових ударів. Тільки за минулий тиждень по допомогу до запорізьких медиків звернулося 560 мешканців обласного центру. Основні скарги на загострення серцево-судинних хвороб, запаморочення, опіки. Сонце поклало на лікарняні ліжка 278 жителів Запоріжжя, повідомляє наш спеціальний кореспондент Леонід Сосницький.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.