На Дніпропетровщині завершують збір ранніх зернових культур, намолотивши 2,1  мільйона тонн збіжжя
Що заважало аграріям на нинішніх жнивах, вважає начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Приходько, так це погода. Саме через складні погодні умови хлібозбиральна кампанія тривала майже місяць, хоч планували (і мали таку технічну можливість) впоратися за 17 днів.
Пального було вдосталь — про це потурбувалися ще до початку кампанії. І збиральної техніки не бракувало, її добре підготували, запевняє начальник управління. Хоча на початку жнив обласна газета повідомляла, що у деяких районах перенавантаженість на комбайни велика, тому планували залучати техніку. У Дніпропетровському, наприклад, своїх вісімдесят, на один припадає майже по 430 гектарів, самі упоралися б не менш як за 22 доби.
— Так, довелося орендувати техніку у приватних підприємств, які її мають і на цій оренді заробляють гроші, — повідомила кореспонденту «Голосу України» начальник Дніпропетровського райуправління агропромислового розвитку Тетяна Ткач. — У нашому районі таких підприємств багато, так що проблем не було. За двадцять днів віджнивували. А от щодо врожаю, то погода внесла у наші плани великі корективи. 30 відсотків його ми втратили, хоч мали дуже гарні перспективи.
Звичайно, дощі і зливи не могли не позначитися на якості ужинку, коментує ситуацію Василь Приходько. Однак, запевняє він, продовольчого зерна буде не менше, ніж торік.
Дніпропетровська область.