Вибух, який стався минулої середи у Свято-Покровському соборі, потроху обростає подробицями. Зокрема, після візиту до Запоріжжя міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова стало відомо, що кілька осіб, можлива причетність до вибуху яких вивчається, вже затримано. Більше міністр не сказав навіть попри велику наполегливість журналістів під час його брифінгу.
Крім усього, А. Могильов заявив, що на місці вибуху знайдені залишки годинникового механізму.
Що стосується версій слідства стосовно мотивів, то одну з них, а саме від прокурора Запорізької області В’ячеслава Павлова, спростовано («Це можуть бути мотиви особистісних взаємовідносин із настоятелем цього храму, тому що є така інформація, що не через релігійну діяльність, а через звичайні побутові питання там виникли окремі моменти в нього»). Зробив це сам настоятель Свято-Покровського храму, він же секретар Запорізької єпархії ігумен Леонід: «Я вісім десятих свого часу провожу в єпархії — у храмі буваю лише по неділях під час літургії... Тому, коли зі мною хтось і щось пов’язував би, якусь помсту, то навряд чи зі мною асоціювався саме цей храм».
Тим часом місцева міліція оприлюднила фоторобот підозрюваної 35-річної жінки та оголосила винагороду за будь-яку інформацію стосовно громадян, які могли скоїти злочин у Свято-Покровському храмі, у 200 тисяч гривень. Єпископ Запорізький і Мелітопольський Йосип провів на церковному подвір’ї храму недільну літургію. А найцікавіше те, що відразу двоє лідерів місцевої організації ВО «Свобода» потрапили, за їхніми словами, в поле зору міліції. Як стверджують Віталій Подлобников і Віктор Бороненков, до обох додому приходили співробітники МВС і без ордера та повістки намагалися зайти в помешкання і навіть «забрати їх для бесіди». Офіційно ця інформація Центром громадських зв’язків Головного управління МВС у Запорізькій області не підтверджена.