У Центрально-Міському районному суді Макіївки винесено вирок колишньому працівникові міліції Андрію Кияшку, який у грудні 2008 року на своєму позашляховику в’їхав у підземний перехід у центрі міста. Внаслідок аварії один потерпілий загинув, а двоє були травмовані. Слухання справи тривало довго: підсудний наполягав на тому, що в момент аварії він знепритомнів і не міг керувати своїми діями. Родичі потерпілих стверджували, що водій не просто влетів у перехід, а й намагався виїхати заднім ходом, проїхавши по людях ще раз.
На засіданні суду колишній міліціонер попросив вибачення у потерпілих та членів їхніх родин. Експертиза встановила, що він був осудний та не перебував у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння. Суд визнав колишнього міліціонера винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 286, частина 2 Кримінального кодексу України, і визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін п’ять з половиною років. Підсудного також позбавлено права керувати всіма видами транспортних засобів протягом трьох років. Екс-правоохоронець повинен відшкодувати родині загиблого Анатолія Дудніка витрати на поховання — понад 2 тисячі гривень — та моральну шкоду в розмірі 10 тисяч гривень. Потерпілі Світлана Винниченко та Аркадій Рябко мають отримати від засудженого по 8 тисяч гривень. Крім того, Кияшко оплатить вартість лікування травмованих.
Обидві сторони не задоволені рішенням суду. Представники захисту кажуть, що оскаржуватимуть вирок. Адвокат однієї із потерпілих Євген Івченко вважає, що сума моральної та матеріальної шкоди, призначена судом, недостатня. Адже цивільні позови про відшкодування матеріальної шкоди суд залишив без задоволення через відсутність доказів.
Вл. інф.