Учора Печерський райсуд Києва визнав законною постанову про порушення кримінальної справи проти депутатів фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Юрія Гримчака та Андрія Парубія за дії у Верховній Раді 27 квітня. Про це повідомляє прес-служба «Народної самооборони».
Суд визнав докази, які містяться в матеріалах справи за підозрою в перешкоджанні діяльності парламенту Ю. Гримчаком і А. Парубієм, достатніми для її порушення.
Протягом семи днів це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку.
Представник підозрюваних у суді адвокат В’ячеслав Мартинюк повідомив, що має намір оскаржити це рішення. Народний обранець Юрій Гримчак також підтвердив, що оскаржуватиме дане рішення Печерського суду.
Нагадаємо, 27 квітня у сесійній залі парламенту під час розгляду питання про ратифікацію угоди щодо продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України сталися зіткнення між депутатами, а також було застосовано димові шашки.
Під час розслідування цієї справи прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо Ю. Гримчака та А. Парубія за фактом незаконного впливу на Голову Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкодити виконанню ними службових обов`язків, скоєного особою з використанням свого службового становища, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 344 Кримінального кодексу України).