Другу премію на конкурсі молодих виконавців «Нова хвиля» виборола тендітна сімнадцятирічна українська співачка, студентка Інституту музики імені Глієра, уродженка Рівненщини Тетяна Ширко. Вдалий дебют підкріпила й відзнака популярного «Авторадіо», на хвилях якого віднині лунатимуть пісні у виконанні Тетяни. Та найбільше визнання юного обдарування — бурхливі оплески залу, який тепло приймав усі пісні української конкурсантки.
У перший конкурсний день, який було присвячено світовим хітам, дівчина виконала пісню «All by myself» з репертуару Селін Діон, у другий — українську народну пісню «Чом ти не прийшов», а у третій — ліричну баладу українського співака і композитора Сашка Невже «Исповедь любви». Два дні Тетяна Ширко утримувала найвищу сходинку конкурсу і лише третього їй не вистачило одного бала (на оцінки поскупились Лайма Вайкуле і Раймонд Паулс, які поставили десятки), щоб стати володаркою гран-прі фестивалю. Цікаво, що та сама Лайма Вайкуле вийшла нагороджувати Тетяну Ширко під час підбиття підсумків і щедро роздавала компліменти на адресу української виконавиці.
І як тут не згадати інтерв’ю ще одного учасника конкурсу фестивалю «Нова хвиля» від України Івана Березовського, який зачарував зал своїм чудовим  чистим голосом, але не отримав достойних оцінок журі. Іван, як він сказав, із задоволенням співав для глядачів, а не для журі, думка якого суб’єктивна. І для нього, як молодого виконавця, це не останній конкурс. Справді, свого часу виступи російського співака Діми Білана на «Новій хвилі» журі оцінило так, що він посів четверте місце. Але згодом Діма став переможцем міжнародного конкурсу «Євробачення».
 
Рівне.