Футбол. Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд. 29 липня.
Українські команди, котрі виступають на цьому етапі турніру, на жаль, поки що не виправдали сподівань. Ситуацію, до якої потрапили «Дніпро» і «Карпати», простою не назвеш. Хоча не все ще втрачено і справу можна виправити. Особливо дніпропетровцям. Вони хоч і поступилися в Сербії, але мінімально і забили м’яча на чужому полі, що особливо важливо...
«Спартак Златибор Вода» (Сербія, Суботиця) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 2:1. Новий Сад. Стадіон «Караджердже». Рефері — Андре Марринер (Англія). Голи: Торбиця, 15 (п), 90+1 (п), Кравченко, 23.
«Спартак»: Лабус, Шарац, Симович, Міланкович, Братич, Адамович, Торбиця, Веселинов (Мірич, 46), Убіпарип (Носкович, 76), Муї (Пушкарич, 46), Антонич. Тренер — Драган Міранович.
«Дніпро»: Каніболоцький, Кравченко, Гоменюк, Коноплянка, Селезньов (Назаренко, 59), Чеберячко, Русол, Феррейра, Денисов, Пашаєв, Калиниченко (Федорчук, 59). Тренер — Володимир Безсонов.
Попереджено: Братича, 12, Чеберячка, 20, Коноплянку, 35, Денисова, 47, Міланковича, 61.
— Коли не забиваєш ти, забивають тобі, — сказав після гри Володимир Безсонов. — Цей матч показав, що «Спартак» — організована команда. Бажання зіграти гостро в його гравців било через край. Натомість ми не реалізували багато моментів в обох таймах. Але є матч у відповідь, в якому вирішуватимемо завдання проходу далі...
«Карпати» (Україна, Львів) — «Зестафоні» (Грузія). 1:0. Львів. Стадіон «Україна». Рефері — Ларс Крістофферсен (Данія). Гол: Худоб’як, 6.
«Карпати»: Тлумак, Мілошевич, Тубич, Годвін (Г. Баранець, 77), Ощипко, Кожанов (Б. Баранець, 85), Зеньов, Худоб’як, Ткачук, Федецький (Гурулі, 54), Батиста. Тренер — Олег Кононов.
«Зестафоні»: Квасхвадзе, Оніані, Аладашвілі, Даушвілі, Гелашвілі (Ломія, 90+4), Дзарія (Піпія, 80), Двалі, Хідешелі, Григалашвілі, Еліава, Бабунашвілі (Апціаурі, 59). Тренер — Гія Гегучадзе.
Попереджено: Кожанова, 21.
Гра львів’ян відверто розчарувала. Хоча початок для них був доволі оптимістичний. Забили швидкий гол: Худоб’як після навісної передачі Федецького, скориставшись помилкою оборонців, влучно пробив головою. Здавалося б, надалі «Карпати» розвинуть цей успіх. Але більше львів`яни не забивали.
Гості ж тим часом не сіли в глуху оборону і давали львів’янам можливість грати. А ті шансом не скористалися, діяли якось мляво та інертно. Натомість грузини після перерви пожвавішали і грали значно цікавіше, ніж українські футболісти, мали кілька можливостей забити. «Карпати» оговталися лише в кінці зустрічі. Ще раз відзначитися міг Худоб’як, котрий рішуче пішов на ворота «Зестафоні». Та на його шляху став оборонець, останньої миті винісши м’яча.
За тиждень у Грузії «Карпати» мають постаратися, щоб зберегти мінімальну перевагу, здобуту вдома, граючи проти досить посереднього суперника.