Через посилення спеки і відсутність дощів МНСники попереджають про велику ймовірність виникнення пожеж. При цьому вони наголошують, що у переважній більшості причиною лиха є людський фактор: кинуті недопалки, необережне поводження з вогнем у лісі, випал стерні на сільгоспугіддях тощо. Проте люди, здається, не завжди розуміють, що погасити за собою багаття набагато легше, ніж гасити ліс.
Як це сталося, приміром, на Луганщині. За оперативною інформацією, вогнем тут пошкоджено понад 250 га лісових насаджень.
28 липня по обіді було виявлено відразу три осередки лісових пожеж. У Піщанському лісництві Новоайдарського лісомисливського господарства вогнем було охоплено близько 3 га лісів. У Сєверодонецькому лісгоспі пожежа поширилася на площі 15 га. У Кремінському лісомисливському господарстві — сягнула 45 га, з яких 5 га були охоплені верховою пожежею.
Для гасіння було задіяно 21 пожежний автомобіль, 10 тракторів, вертоліт МІ-8 з водозливним пристроєм та вертоліт лісової авіаохорони МІ-2. Загальна кількість особового складу зведених протипожежних підрозділів сягнула 250 осіб. Як повідомили «Голосу України» в прес-службі Держлісгоспу, нині пожежу вдалося повністю ліквідувати. А загалом з початку року в лісах Держкомлісгоспу сталося 1254 пожежі, вогнем пошкоджено близько 600 га лісових масивів. У лісах інших користувачів з початку року виникло 230 пожеж, пошкоджена площа лісів і прилеглих територій сягає 1272 га.