Партія Сергія Тігіпка розробляє програму реформ, спрямованих на зміну державного підходу до економіки шкіл. Про це повідомив член «Сильної України» Сергій Вєтров (на знімку), який курирує в партії питання освіти. 
За словами Вєтрова, держава повинна дати школам можливість зміцнити своє матеріальне становище, щоб вони могли творчо підходити до навчання дітей. Однією з перешкод є недосконале податкове законодавство, яке не заохочує спонсорську допомогу школам. «Роботодавці або доброчинці не зацікавлені допомагати школам, тому що держава досі не розробила систему податкових пільг, які заохочують спонсорську допомогу. Підприємство, яке вирішило допомогти школі, заплатить податків більше, ніж надасть допомоги», — сказав Вєтров. 
Хоча чинне законодавство й передбачає різні способи заробітку, але ініціативи шкіл часто зупиняються владою. Як приклад Вєтров навів заборону школам спрямовувати  зароблені кошти на надбавки до учительських окладів, назвавши цю заборону абсурдною.
Разом з тим «Сильна Україна» пропонує реформувати систему оплати вчительської праці, ввівши її в залежність від професійної підготовки й творчої складової роботи педагога. «У Росії зарплата кваліфікованого педагога, який  пройшов магістерську підготовку, вдвічі вища. У нас же ця різниця — копійки. Ця «зрівнялівка» не стимулює вчителів розвиватися», — підкреслив Вєтров. 
Реформи системи освіти в «Сильній Україні» розробляє спеціальна експертна комісія, яка об'єднала фахівців з різних областей держави.