У Донецьку підбито підсумки першого етапу оголошеного обласною радою конкурсу міні-проектів місцевого розвитку. Такий конкурс проводиться вже кілька років поспіль. 
Цього року громади виявили неабияку зацікавленість: надійшло понад дві тисячі заявок. «Велика кількість заявок свідчить, що громада нам довіряє. В результаті реалізації міні-проектів ініціативи територіальних громад Донецької області перетворюються на конкретні гроші, а гроші — на конкретні справи», — відзначив голова облради Андрій Шишацький.
Найактивнішими були ініціативні групи з Артемівська, Вугледара, Новогродівки, Кіровського, Костянтинівки, Слов’янського, Великоновосілківського, Мар’їнського, Тельманівського, Красноармійського районів. Більше половини проектів спрямовано на поліпшення якості соціальних послуг для населення, третина — на поліпшення стану житлового фонду та прибудинкових територій. Крім того, подані проекти благоустрою парків, скверів, ремонту пам’ятників, історичних будівель, проекти патріотичної спрямованості.
Ініціативні групи в містах і районах хочуть облаштувати дитячі та спортивні майданчики, дитячі відділення лікарень, відремонтувати алеї слави та пам’ятники полеглим воїнам, встановити освітлення вулиць, провести водогони чи побудувати пішохідні мости. В більшості випадків громади просять допомогти з матеріалами, а ремонт чи встановлення обладнання робитимуть власними силами.
У Добропіллі в міській бібліотеці хочуть організувати кімнату для читання для незрячих. У Дружківці проблемою вважають відсутність лавочок і урн для сміття у місцях відпочинку — цю прогалину сподіваються ліквідувати за рахунок гранту облради. А ось у Білицькому вирішили витратити гроші на встановлення табличок із назвами вулиць та номерами будинків. Проект так і називається: «Где эта улица, где этот дом? Или пойди туда — не знаю, куда». Адже орієнтуватися в цьому шахтарському містечку складно навіть аборигенам. У Красноармійську збираються створити «Алею молодих батьків» на території, яка прилягає до пологового відділення місцевої лікарні. У Харцизьку в дитячому садочку «Малюк» планують облаштувати не просто майданчик для ігор, а майданчик із макетами шахтного обладнання. Із фантазією виклали свою ідею мешканці селища Гольмівський, яке входить до складу Горлівки: тут хочуть спорудити автобусну зупинку. Назву проекта, який обійдеться в суму понад 10 тисяч гривень, виклали у віршах: «Ти автобуса чекаєш — в серці шана і хвала, бо це ти зробив зупинку, гроші область надала!»
Ураховуючи велику кількість заявок та обмежений обсяг фінансування, наглядова рада конкурсу вирішила визначити переможців поетапно. До першої групи потрапили міні-проекти, які будуть профінансовані в першочерговому порядку за рахунок уже виділених коштів бюджету на загальну суму чотири мільйони гривень. Другу групу переможців сформують у вересні цього року для фінансування за рахунок додаткових коштів обласного бюджету, місцевих бюджетів чи залучених позабюджетних джерел.