Кабінет Міністрів виділив Прикарпаттю з резервного фонду державного бюджету перший транш — 10 млн. грн. Ці кошти призначено для здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків липневої повені та надання матеріальної допомоги потерпілому населенню. 
Відповідно до рішення Кабміну, по 5 тисяч гривень отримають власники зруйнованих житлових будинків; по 2,5 тисячі — тимчасово відселені сім’ї, оселі яких потребують капітального ремонту, і по тисячі гривень буде переказано сім’ям, житло яких пошкоджено.
Другий транш від уряду, що вже надійшов в область, становить 18 400 тис. грн. А тим часом обласна організація партії ВО «Батьківщина» виступила з заявою, в якій звинувачує коаліцію у Верховній Раді, уряд і Президента в тому, що вони не приїхали в підтоплені області і райони, не взяли на себе «особисте керівництво штабами з урегулювання ситуації, надання допомоги та подолання наслідків стихії».
На це гостро відреагував голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Через свою прес-службу він так прокоментував цю заяву: «На повені 2008 року уряд Тимошенко і Президент Ющенко красиво створили собі піар-акцію для виборчої кампанії, яку обоє програли. Проте галичани все бачать на власні очі. Об’єкти, які розпочаті, берегоукріплення, дамби — недобудовані або збудовані так, що пішли за водою. Гроші викинуто на вітер. КРУ, правоохоронні органи проводять перевірки щодо нецільового використання державних коштів та їх розкрадання, про що громадськість краю буде детально поінформовано. Що стосується цьогорічної стихії у червні й на початку липня, то, запевняю, уряд Миколи Азарова у достатній формі реагує на всі проблеми. Створено урядову комісію на чолі з Першим віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим. Микола Азаров і Андрій Клюєв особисто побували на Буковині, провели там засідання оперативного штабу. На державному рівні вжито заходів для ліквідації наслідків стихійного лиха на теренах наших сусідів-буковинців. Ураховуючи те, що, на щастя, наша область цього разу постраждала менше, ніж Чернівецька, значною мірою всі проблемні питання оперативно й достатньо вирішуються з керівником уряду у телефонному режимі. Прем’єр-міністр Микола Азаров особисто запитував мене, чи потрібна його участь, на що я відповів: область справиться своїми силами, такої необхідності немає.
Як відомо, уряд уже надав нашій області матеріальну допомогу на найнеобхідніше для населення, яке найбільше постраждало під час повені. Що стосується завершення будівництва мостів, відновлювальних робіт, то кошти надійдуть після уточнення обсягів заподіяної шкоди і виготовлення проектно-кошторисної документації. Остаточної суми збитків і потреб області ми наразі не називаємо, бо райони й міста обласного значення ще не представили всіх документів. Державні гроші потребують чіткого рахунку, і заробити на повені обласна державна адміністрація не дозволить нікому. Ми не допустимо, щоб виплати коштів проводилися мешканцям багатоповерхових будинків, як це було у 2008 році. Уряд, нове керівництво держави, сповідуючи гасло Президента України Віктора Януковича «Україна — для людей» і «Будуємо нову Україну», слова свого дотримають. Але всьому свій час».
 
Івано-Франківська область.