Протягом шостої сесії шостого скликання діяльність профільного парламентського комітету зосереджувалася на підвищенні якості освіти, розвитку науки, покращенні умов праці педагогічних кадрів, адаптації вітчизняного законодавства в галузі освіти і науки до міжнародних норм і стандартів. Про це йдеться у звіті Комітету з питань освіти й науки.
Усього ж за період шостої сесії комітетом проведено 38 засідань, на яких розглянуто 291 питання. На 169 з них обговорювали законопроекти та проекти постанов Верховної Ради. Чотири зібрання відбулись у формі спільних засідань, на які запрошували представників Консультативної ради з питань інформатизації при Верховній Раді. Провели також два виїзних засідання. З ініціативи цього комітету протягом шостої сесії прийнято вісім законів та сімнадцять постанов.
Народні депутати не лише підсумували свою діяльність, а й ухвалили план роботи комітету на період сьомої сесії. Зокрема, намітили подати на розгляд у сесійній залі проект закону про кредитування на здобуття вищої освіти, а також відкоригувати закон про вищу освіту так, щоб студенти могли отримувати відстрочку на внесення плати за навчання. У плані значиться також чотири проекти змін, які стосуються мови у навчальних закладах різних рівнів, авторства бютівця Юрія Гнаткевича. Парламентарії мають намір підготувати до розгляду і проект загальнодержавної програми розвитку аерокосмічної освіти.
Від Комітету з питань науки і освіти цієї сесії можна буде чекати проекти законів про стимулювання розвитку високих технологій та державну підтримку галузевої науки і порядок обчислення часу на території України тощо. Чимало готуватимуть тут і законопроектів, які стосуються інтелектуальної власності та інформатизації. Водночас планується провести низку «круглих столів» та інших спільних зібрань.