Учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк відвідав Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечникова, де на лікуванні перебувають поранені в ході АТО бійці. Багато з них вийшли з оточення в Іловайську. Лікарню відвідали також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його радник Антон Геращенко.
Арсеній Яценюк назвав бійців АТО справжніми героями, які боронять країну. Водночас він підкреслив, що забезпечується все необхідне фінансування для придбання медикаментів та лікарської допомоги для бійців: «Грошей на рахунках — мільярди, треба, щоб швидше оборонне відомство використовувало їх».
Але найважливіше, за словами прем’єра, — це бойовий дух і впевненість, злагодженість і дисципліна. 
Під час спілкування з пораненими бійцями Арсеній Яценюк наголосив також, що «підтримує позицію Президента стосовно невідкладної зміни керівництва оборонних відомств». 
Глава уряду вручив командиру другого батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України Семену Семенченку Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, яким він нагороджений Указом Президента за особисту мужність, проявлену в боях.
Він також вручив нагородний кортик і нагрудний знак «За відзнаку в службі» бійцю батальйону «Дніпро-1» Володимиру Парасюку. А бійцям, які перебувають у лікарні, — нагородні годинники, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.