Сьогодні й завтра в Кувейті відзначають два головні свята країни — День незалежності й День визволення. Кувейт став суверенною державою 19 червня 1961 року. Але урочистості з приводу Дня незалежності щорічно відбуваються саме 25 лютого. 

Такий незбіг невипадковий. Річ у тому, що Днем незалежності було вирішено призначити день вступу на престол шейха Абдулли ібн Салім Аль Сабаха, який відіграв значну роль у розвитку сучасного Кувейту. Інше значиме свято — це 26 лютого, День визволення від іракських окупантів під час воєнної операції в Перській затоці. До речі, зараз багато проводять паралелей між російською та іракською агресіями. Тоді Кувейт підтримали країни Міжнародної коаліції. Операція «Буря в пустелі» почалася 17 січня 1991 року й тривала 41 день. Війна закінчилася перемогою Коаліції і випровадженням військових сил Іраку з країни. Але в цієї перемоги був й інший бік — людські втрати, значні руйнування. Тому більшою мірою це день пам’яті загиблих за свободу, коли по всій країні проходять урочисті заходи з покладанням квітів до меморіалів і могил загиблих.

Учора головне державне свято — День незалежності — відзначили і в Естонії. Його засновано на честь прийняття в Таллінні Декларації про незалежність цього дня 1918 року, що прийнято вважати датою утворення Естонської Республіки.