Ціни на ринках Луцька високі. Мало того, стабільно високі. Літр молока, хоч на вулиці літо й корми в «рябух» під ногами, менше як за п’ять гривень не купиш, кіло сиру — за 14, літр сметани — за 26. Картопля коштує три гривні за кілограм, морква — чотири, цибуля — п’ять. Зростання порівняно з минулорічним липнем по всіх цих товарах майже на чверть. Помідори продають по 5—6 гривень за кілограм, огірки, на які цього року чудовий урожай, по дві гривні. Це, напевно, єдиний овоч, який не відлякує покупців. Смугасті ягоди — кавуни коштують по дві гривні за кіло, однак покупці не поспішають їх брати. Тут свою «темну» справу для торговців зробило телебачення, пояснивши громадянам, що не начинені хімією кавуни можна купити лише з середини серпня.
На м’ясний ринок хоч не заходь. І не лише тому, що в залі тридцятиградусна спека й робочі місця не обладнані холодильними камерами, а насамперед через ціни. За кілограм телятини просять 40—45 гривень, свинячу шинку можна придбати за 35—38. Зате сало порівняно з минулим роком подешевшало відсотків на 20. Кілограм коштує, в залежності від якості, від 13 до 20 гривень.
Цікаво, яким то вже буде мій візит на луцькі ринки після 1 серпня, коли наполовину подорожчає природний газ? Єдине можна передбачити: гаманець полегшає, як і сумка з придбаним крамом.