Футбол. Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 27 липня.

«Шлях чемпіонів». «Спарта» (Чехія) — «Лех» (Польща). 1:0. «Літекс» (Болгарія) — «Жиліна» (Словаччина). 1:1. ТНС (Уельс) — «Андерлехт» (Бельгія). 1:3. «Омонія» (Кіпр) — «Зальцбург» (Австрія). 1:1.
«Шлях найсильніших». «Уніря» (Румунія) — «Зеніт» (Росія). 0:0.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Гент» (Бельгія). 3:0. Голи: Ярмоленко, 19, Шевченко, 80, Зозуля, 90+2.
«Динамо»: Бойко, Сильва, Бетао, Михалик, Маграо, Єременко (Зозуля, 76), Вукоєвич, Шевченко, Гармаш, Ярмоленко, Мілевський (Бертольйо, 50, Алмейда, 90). Тренер — Валерій Газзаєв.
«Гент»: Йоргачевич, Майрі (Смолдерс, 73), Дуарте, Вілс, Гансвейт, Гронден, Тейс, Лейє (Арбайтман, 59), Лепойнт, де Смет (Кулібалі, 83), Ель-Ганассі. Тренер — Франк Дюрі.
Попереджено: Бетао, 58, де Смета, 60, Дуарте, 89.
Рефері — Вільям Коллам (Шотландія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 15 000 глядачів. 29 градусів.
Динамівці зіграли успішно, продемонструвавши в цілому досить цікавий футбол. Вони, як зазначив їхній капітан Андрій Шевченко, відіграли продуктивно тактично грамотно. І фактично не дали жодного шансу суперникові.
Господарі були сконцентровані протягом усього ігрового часу. Вони забили досить швидкий гол. Що певною мірою вплинуло на подальший перебіг подій. У тому епізоді примусив замовкнути всіх свої критиків Андрій Ярмоленко. Повівся він мудро. Отримавши м’яча, не поринув у вир боротьби в карному майданчику, а, навпаки, трохи відійшов назад і майстерно пробив.
Кияни мали помітну перевагу, диктували умови, але другого м’яча забили вже під завісу поєдинку. Знаний майстер і душа команди Андрій Шевченко ефектно вразив ціль під гострим кутом. Але слід віддати належне юному колезі нашого лідера. Денис Гармаш зіграв так, ніби вони з Шевченком у парі багато сезонів. Дуже корисним був молодий футболіст і в інших епізодах.
Третя результативна атака стала яскравим підсумком зустрічі. Отримавши вивірену передачу в центрі поля від Шевченка, Роман Зозуля на свіжих ногах утік від «охоронців», зіграв холоднокровно і майстерно виконав удар.
Наставник гостей Франк Дюрі виявився приємним співрозмовником. Подякував журналістам за розуміння і доброзичливість. На запитання відповідав чітко і вичерпно.
— Це була перша гра. Ми одержали відмінний досвід. «Динамо» — дуже гарна команда, у неї відмінний захист і напад. Отож, були щасливі закінчити перший тайм 0:1. Щоправда, ми теж забили гол, але суддя не зарахував його. Треба переглянути той момент. Однак я підкоряюся рішенню рефері. Після 0:2 ми, як-то кажуть, посипалися. Особливо розчарований третім голом. Такий самий ми пропустили від «Андерлехта» в недавньому матчі за Суперкубок Бельгії.
— Що робитимете за тиждень удома?
— Реалістично дивлюся на речі й розумію, що після 0:3 дуже мало шансів пройти в наступний раунд. Але за натурою я переможець і зроблю все можливе, щоб перемогти в Генті. Однак щоб перемогти в чотири м’ячі, нам знадобиться рука Бога.
— Може, ви помилилися з тактикою у виїзному матчі?
— Слухайте мене дуже уважно. У футбол грають дві команди. По 11 гравців у кожній. Якщо ми програли 0:3, значить, футболісти нашої команди продемонстрували свої якості набагато гірше, ніж динамівці. У нас бюджет усього 12 мільйонів євро. Не дуже давно ми програли контрольну зустріч італійській «Ромі» 1:7. А нашого чемпіона («Андерлехт») розгромив французький «Олімпік». Тому я не бачу гравців з Бельгії в Україні — ваш чемпіонат сильніший, ніж бельгійський.
Валерій Газзаєв на прес-конференцію з’явився трохи накульгуючи. Виявляється, Валерій Георгійович так переймався подіями на полі, що... потягнув литковий м’яз. Але це не вплинуло на його відмінний настрій. «Надто різко встав, не врахував свій вік. А ліміт замін уже було вичерпано», — сміючись пояснив тренер.
— Нервова зустріч, — сказав наставник киян, — бо був острах пропустити контратаку. На щастя, так не сталося. Дуже добре зіграли в обороні не тільки захисники, а й уся команда. У таких протистояннях дуже важливо не пропустити в домашніх матчах. Звідси і хвилювання. Дуже важливо, що в підсумку рахунок став 3:0. По грі ми мали повну перевагу, тому що наша команда набагато класніша і вміліша. У цьому немає сумнівів. Я вдоволений результатом і дуже строгою грою нашої команди. Тим більше, що в нас десятеро (!) не змогли взяти участь у поєдинку: дев’ять травмованих і один ще в Бразилії.
— На що розраховуєте в Бельгії?
— Нам треба вийти до наступного етапу...
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.