Футбол. Яскравий виконавець, голеадор від Бога Рауль Гонсалес (на знімку) оголосив про своє рішення залишити мадридський «Реал», повідомляє офіційний сайт УЄФА.
Він розпочав свою прес-конференцію словами: «Час настав». Цим один із символів зіркового клубу, який прийшов до нього 18 років тому, підтвердив, що залишає колектив. Отже, 33-річний нападник йде з команди дев’ятиразового володаря Кубка європейських чемпіонів, маючи у своєму активі 323 м’ячі у 741 матчі. Обидва показники є рекордними для колективу.
«Я відчував, що це потрібно припинити зараз, після стількох років у футболці найкращого у світі клубу, — зазначив він. — Молоді гравці постійно прибувають сюди, я відчував, що останній шанс — це спробувати свої сили за кордоном. Я хочу продовжувати, оскільки все ще голодний до гри».
Рауль перебрався до «вершкових» з іншого мадридського клубу — «Атлетико» — 1992 року. Дебютував у Примері в матчі проти «Сарагоси» 29 жовтня 1994 року. «Я пам’ятаю переддень матчу як один із найщасливіших у моєму житті, — зізнався екс-гравець національної збірної Іспанії. — Я прийшов додому і сказав, що маю зіграти за першу команду. Мій батько був тоді такий вражений, що навіть не доїв обід».
Шестиразовий переможець чемпіонату Іспанії у складі «Реалу», він тричі — 1998, 2000 і 2002 років — завойовував найпрестижніший клубний європейський трофей. У 130 поєдинках Ліги чемпіонів УЄФА Рауль записав на свій рахунок 66 м’ячів, ставши найкращим бомбардиром в історії турніру. Два голи забив у фіналах: 2000 року вразив ворота «Валенсії» (3:0), а два роки потому відзначився в поєдинку проти «Байєра» (Німеччина, Леверкузен) — 2:1. Пізніше досягнення Рауля повторив нападник «Інтернаціонале» Самуель Ето’О.
Із 68 голами Рауль є найкращим снайпером єврокубків, поділяючи лаври з форвардом «Мілана» Філіппо Індзагі. Колишній сьомий номер мадридців також завойовував Суперкубок УЄФА, двічі ставав володарем Міжконтинентального кубка і двічі вигравав снайперську гонку чемпіонату Іспанії.
Цікаво, що форвард завершив виступи за королівський клуб після матчу проти «Сарагоси». У поєдинку 21 квітня саме гол Рауля приніс «вершковим» перемогу з рахунком 2:1. Майбутній клуб Рауля поки що невідомий, але форвард вирішив залишити Іспанію.
«Я хочу дізнатися, як грають у футбол в інших країнах, перш ніж повернутися назад, — додав він. — Сьогодні мені сумно, оскільки я провів тут багато років. Одягаючи футболку клубу, віддавав себе повністю. Мої діти також засмучені, бо вони вболівають за «Реал». Та час розпочатися новому етапу моєї кар’єри».
P.S. Як нам стало відомо, учора Рауль став гравцем клубу «Шальке» (Німеччина).
Фото з сайту УЄФА.