На позачерговій сесії Вінницької облради депутати в авральному порядку рятували фінансову ситуацію, що склалася в регіоні. Київ недодав області значну суму субвенції на соціально-економічний розвиток: замість запланованих 22 мільйонів гривень фактично регіон отримає тільки чотири мільйони. Депутати змушені були спрямувати на латання бюджетних дір власні кошти.
— За перше півріччя нинішнього року ми перевиконали обласний бюджет на 10,5 мільйона гривень, — каже голова Вінницької облради Григорій Заболотний. — Сподівалися, що зможемо спрямувати зароблені гроші насамперед на розвиток медичної галузі, вона найбільше недофінансовується з бюджету. Так само потребує додаткових фінансових надходжень соціальна сфера, потрібні гроші на ремонт доріг... Однак заробленими коштами довелося розпорядитися по-іншому — профінансувати ті захищені статті, на які не дав грошей державний бюджет.
У своїх виступах депутати наголошували на необхідності добиватися повернення витрачених грошей. «Ми з розумінням ставимося до необхідності скорочення «розриву» державного бюджету, без цього країна не зможе отримати позику МВФ, — уточнив Григорій Заболотний. — Завдяки цим коштам, можливо, нам повернуть заплановану суму. Але якщо гроші надійдуть в область наприкінці року, то вже не зможемо ними розпорядитися. Потрібен час, щоб фінансово забезпечити виконання обласних програм. Така схема використання коштів держбюджету — фінанси мають надійти в регіон завчасно».
Народні обранці розподілили кошти депутатського фонду. Загалом 314 тисяч гривень передбачено для надання допомоги соціально незахищеним категоріям громадян, які звертаються по допомогу до депутатів. «Переважна більшість цих коштів, за нашим аналізом, витрачається на лікування людей, — каже Григорій Заболотний. — Депутати допомагають коштами на придбання ліків, проведення хірургічних операцій, обстежень своїх земляків».
Чотири мільйони гривень потрібно, щоб відремонтувати корвет «Вінниця» ВМС України. Корабель перебуває під опікою області. Поки що вдалося віднайти тільки 250 тисяч гривень. Решту суми шукатимуть уже в наступному бюджетному році, повідомили на сесії.