Жителі села Сонячногірська (Велика Алушта) погрожують перекрити трасу Ялта—Судак на знак протесту у зв’язку з відсутністю електрики. «У нас систематично відключається підстанція, згоряють запобіжники, бо споживана потужність набагато вища, ніж видає трансформатор. Дійшло до того, що він почав горіти, диміти, з нього тече масло. Ми другу добу без світла», — сказав журналістам житель села Денис Трандафіл. За його словами, в «Крименерго» пообіцяли замінити трансформаторну будку на нову, але привезли старий трансформатор, ще меншої потужності.

Д. Трандафіл підкреслив, що селяни можуть перекрити трасу для того, щоб привернути увагу до проблеми курортного села.
Тим часом стало відомо, що перша кримська сонячна електростанція запрацює у серпні—вересні. Про це повідомив міністр палива й енергетики Криму Віктор Плакида: «Цього року ми плануємо ввести пілотний проект сонячної станції потужністю 8,5 Мвт. Роботи з монтажу вже розпочато в селі Родникове Сімферопольського району, відведено земельну ділянку, і немає ніяких сумнівів у тому, що цей проект відбудеться. Розраховуємо, що наприкінці серпня — на початку вересня перший мегават сонячної енергії ми в Криму задекларуємо».
Міністр відзначив, що цей проект реалізується винятково на гроші інвесторів, без залучення бюджетних коштів. Він висловив сподівання, що робота сонячних електростанцій, а також розвиток інших напрямів альтернативних джерел енергії, привабить в автономію людей, готових вкладати гроші, і принесе користь кримчанам.