Народний депутат України, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк підготував подання до Конституційного Суду про визнання нового закону про місцеві вибори неконституційним, повідомили у прес-службі «Фронту змін».
А. Яценюк вважає, що Президент Віктор Янукович порушив Конституцію, підписавши новий закон про місцеві вибори. «Цей закон позбавляє мільйони людей права обирати і бути обраними, зупиняє демократичні процеси в Україні. Підписанням закону Президент заборонив самовисування кандидатів у міські голови і депутати на виборах і закрив шлях до місцевої влади новим політичним силам, насамперед партії «Фронт змін». За цією логікою, наступним кроком має стати внесення змін до Конституції стосовно того, що Партія регіонів є єдиною керівною і спрямовуючою політичною партією в Україні», — заявив лідер «Фронту змін».
Арсеній Яценюк закликав усі демократичні сили приєднатися до його подання до Конституційного Суду. «Ми зобов’язані відстояти демократичний шлях розвитку нашої держави», — підкреслив політик.