Голова Комітету Верховної Ради з питань культури й духовності Володимир Яворівський взяв участь у засіданні «круглого столу» «Проблеми національної безпеки України — регіональний погляд». На захід народного депутата запросив Богдан Мороз, голова Конгресу українців Севастополя.
Учасники й гості «круглого столу» гостро дискутували про характер загроз національної безпеки, які виникають і можуть виникнути внаслідок перебування на території нашої держави частин і підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації.
Підсумком дискусії стала ухвалена переважною більшістю присутніх резолюція. У ній зазначено, що «російська сторона не дотримується генерального міждержавного договору про тимчасове перебування в Україні її збройних формувань, грубо порушує досягнуті домовленості». Зокрема, росіяни ось уже декілька років не виконують рішення українських судів про передачу під юрисдикцію України об’єктів навігаційно-гідрографічної системи (постів зв’язку й спостереження, маяків тощо).
Гостра й зацікавлена розмова представників севастопольських громадських організацій не залишила байдужим народного депутата: «Круглий стіл» підзарядив мої внутрішні акумулятори. Я їду із Севастополя з дуже конкретним планом подальших дій: ухвалену тут резолюцію, насичену конкретними фактами й продуманими пропозиціями, я через трибуну Верховної Ради донесу до народних депутатів, а через ЗМІ — і до українського суспільства. А друге — ініціюю в парламенті створення незалежної депутатської комісії, яка вивчить практику й правомірність використання в Криму землі. Я певен, що необхідні для її створення сто п’ятдесят голосів знайдуться».