Футбол. Сьогодні о 20.00 у Києві на стадіоні імені Валерія Лобановського почнеться перший матч третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, в якому «Динамо» приймає бельгійський «Гент».
Суперник динамівців прилетів до столиці України вчора. Перед візитом до Києва він провів матч за Суперкубок Бельгії і в упертій боротьбі поступився чемпіонові своєї країни «Андерлехту» з Брюсселя — 0:1. Цей гол забив Куяте на 30-й хвилині. «Гент» виступав у такому складі: Йоргачевич, Росалес, Вілс (Ганствайт, 46), Шулер, Томпсон, Тийс, Лепойнт, Смолдерс (де Смет, 71), Ель Ганассі, Лейє, Кулібалі (Арбайтман, 71).
З цього складу не прибув лише оборонець Марко Шулер, котрий відбуває дискваліфікацію за попередні «гріхи».
Тренер «Гента» Френкі Дюрі, незважаючи на програш «Андерлехтові», впевнений в успішному виступі команди в поєдинках із київським «Динамо». Але його підопічним необхідно бути пильнішими.
Динамівці в ці дні готувалися на своїй базі в Кончі-Заспі. Учора Валерій Газзаєв вдень зустрічався з журналістами. Він нагадав про відомі кадрові проблеми в команді. Але запевнив, що всі гравці, котрі здорові, серйозно готуються до старту в євросезоні. Вони після важкої, але заслуженої перемоги в Харкові над «Металістом» у поєдинку чемпіонату країни перебувають у доброму настрої.
Сьогоднішній матч обслуговує шотландська бригада арбітрів на чолі з 31-річним викладачем Вищої школи Кардинала Ньюмана у Беллсгіллі (Північний Ланаркшир) Вільямом Колламом. Він почав суддівську кар’єру дуже рано — в 14 років. 2006 року став рефері ФІФА. Україна досить знайома панові Колламу. Він побував тут двічі: у сезоні 2008/2009 обслуговував матч, у якому «Металіст» переміг грецький «Олімпіакос» (1:0), а в сезоні 2009/2010 зафіксував перемогу в Донецьку «Шахтаря» над сербським «Партизаном» — 4:1.
І насамкінець повідомляємо, що пряму телетрансляцію поєдинку «Динамо» — «Гент» вестиме канал ІСТV.