ЗАКОН УКРАЇНИ

Верховна Рада України постановляє:
І. Внести зміни до таких законів України:
1. Частину тринадцяту статті 7 Закону України «Про міліцію» (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., № 4, ст. 20; 1992 р., № 26, ст. 216) викласти в такій редакції:
«Заступник Міністра внутрішніх справ України - начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, начальники головних управлінь, управлінь Міністерства внутрішніх справ України в областях, містах та начальники їх міських і районних відділів (управлінь) на відкритому пленарному засіданні відповідної ради, на яке запрошуються представники засобів масової інформації, не менш як двічі на рік інформують населення відповідної адміністративно-територіальної одиниці про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території».
2. Закон України «Про прокуратуру» (Відомості Верховної Ради України, 1991 р., № 53, ст. 793 із наступними змінами) доповнити статтею 511 такого змісту:
«Стаття 511. Інформування громадськості про стан законності та заходи щодо її зміцнення
Прокурори Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, міські, районні, міжрайонні, районні в містах, а також інші прокурори на відкритому пленарному засіданні відповідної ради, на яке запрошуються представники засобів масової інформації, не менш як двічі на рік інформують населення відповідної адміністративно-територіальної одиниці про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на відповідній території».
3. У Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» (Відомості Верховної Ради України, 1997 р., 
№ 24, ст. 170 із наступними змінами):
1) пункт 40 частини першої статті 26 викласти в такій редакції:
«40) заслуховування інформації прокурорів та керівників органів внутрішніх справ про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території»;
2) частину першу статті 43 доповнити пунктом 36 такого змісту:
«36) заслуховування інформації прокурорів та керівників органів внутрішніх справ про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території».
ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.
Президент України В. ЯНУКОВИЧ.
м. Київ,
1 липня 2010 року.
№ 2389-VІ.