А Олександр Мороз став почесним головою Соцпартії
Минулої суботи на XVІ позачерговому з’їзді міністра економіки Василя Цушка обрано головою Соціалістичної партії України.
У таємному голосуванні, як повідомляє прес-служба СПУ, взяли участь 302 делегати з’їзду. Недійсними визнано 14 бюлетенів. За В. Цушка проголосували 255 делегатів з’їзду, проти — 33. Двоє інших кандидатів на посаду голови СПУ — Віктор Суботін та Валентина Семенюк-Самсоненко — на з’їзді зняли свої кандидатури.
В. Цушко подякував Олександру Морозу за те, що той очолював партію більше 20 років. «Нам треба працювати, щоб не соромно було дивитися Морозу в очі. Мені, насамперед», — зазначив він.
Олександр Мороз першим привітав Василя Цушка з обранням головою СПУ: «Зустрічаючись сьогодні з людьми по всій Україні, мені не соромно дивитися їм в очі, бо я нікого не обдурив, я робив так, як велить совість. І я сьогодні задоволений тим, що Василь Петрович — людина, в якої совість справді на першому місці».
Партія, за словами нового голови, працюватиме, як і працювала, але з урахуванням місцевих виборів: має мобілізуватися і показати, що має серйозний потенціал. Соціалісти вже розраховують на представництво в кожній місцевій раді.
А перший секретар політради СПУ М. Рудьковський вважає, що СПУ повинна внести зміни до свого статуту, змінити символіку, а також поповнити ряди новими членами задля того, щоб конкурувати з парламент-ськими політичними силами.