Футбол. Ліга Європи. Кваліфікація. 2-й раунд. Матч у відповідь. 22 липня.
«Карпати» (Україна, Львів) — «Рейк’явік» (Ісландія). 3:2. Голи: Зеньов, 2, Федецький, 25, Фіннбогассон, 62, 65, Борис Баранець, 69. Перший матч — 3:0.
«Карпати»: Руденко, Авелар, Борис Баранець, Григорій Баранець (Ткачук, 81), Зеньов (Габовда, 46), Кополовець, Мілошевич, Ощипко (Мартинюк, 67), Нено, Тарасенко, Федецький. Тренер — Олег Кононов.
«Рейк’явік»: Мольдскред, Гретар Сігурдссон, Гудйонссон, Фрідгейрссон, Бальдур Сігурдссон, Гаукссон, Крістьянссон (Фіннбогассон, 23), Рутгерс, Йонссон (Арнарсон, 60), Бельдвінссон (Такефуса, 69), Жордау. Тренер — Рунар Крістінсон.
Рефері — Міхал Фабіан (Угорщина).
Львів. Стадіон «Україна». 28 000 глядачів. 28 градусів.
Вітаємо «Карпати» з виходом у наступний етап престижних змагань. Але свідками їхньої домашньої перемоги, на жаль, стали лише ті глядачі, котрі прийшли на стадіон. Адже жодний (!) український канал не зацікавився цим поєдинком. Бачте, не рейтингова подія. Отаке у нас насправді ставлення до вітчизняного футболу.
Звичайно, вигідніше рекламувати пінний продукт різних марок. А ще настирно пропонувати засоби проти... вошей та гнид, та ще багато іншого «приємного». Весела, скажу вам, картина виходить. А насправді сталося те, що далеко не бідні дяді просто плюнули в душу мільйонам своїх співвітчизників, котрі по-справжньому залюблені в цю гру.
Ну, а тепер трохи про сам поєдинок. Господарі провели швидкий гол. Зеньов змістився з правого флангу до центру, обіграв двох суперників і вийшов сам на сам із воротарем Мольдскредом. Естонський форвард галичан не схибив.
І надалі львів’яни не збиралися згортати атакуючі дії. Вони могли подвоїти рахунок. Але бразилець Нено влучив у стійку. На добивання встиг Григорій Баранець, але його удар заблокували оборонці суперника. Однак оборона мешканців півночі все-таки дала тріщину, коли Федецький влучно пробив головою після кутового, котрий виконав Кополовець. Потім боротьба здебільшого йшла на половині поля ісландців, котрі не могли створити нічого путнього в атаці.
Та в другому таймі гості помітно активізувалися й почали частіше перетинати середину поля, даючи зрозуміти, що білий прапор викидати не збираються. А «Карпати», за сумою двох матчів ведучи 5:0, дещо розслабилися. Тому два контрудари «Рейк’явіка» впродовж чотирьох хвилин завершилися двома влученнями Фіннбогассона.
Однак футболісти «Карпат» прагнули подарувати своїм уболівальникам перемогу. І це їм удалося. Вирішального удару завдав Борис Баранець, котрий закрутив м’яча у дальній кут. Щоправда, під кінець зустрічі господарі могли знову пропустити через невпевнену гру на другому поверсі, але, як то кажуть, Бог милував.
Тепер «Карпати» готуватимуться до поєдинків третього класифікаційного раунду. Там їхнім суперником буде грузинський клуб «Зестафоні». Матчі відбудуться 29 липня і 5 серпня. У ці само дні дніпропетровський «Дніпро» зіграє зі «Спартаком» (Сербія, Златібор Вода).
Повєткіна замінять на Пітера?
Бокс. Бій між Володимиром Кличком та Олександром Повєткіним скасовано. Про це повідомляє ESPN. com. Представники Кличка подали протест після того, як Повєткін не з’явився на прес-конференцію, з мотивацією, що той зриває рекламну кампанію бою. До речі, контракт на бій так і не було підписано через 15 днів після аукціону заявок. Кличко розпочав переговори з Семюелем Пітером.
В. Б.