До 19-ї річниці незалежності України фонд Миколи Томенка реалізує проект «Частинка України в твоєму мобільному». Завдяки проекту, який стартує напередодні Дня незалежності, всі бажаючі матимуть змогу безплатно завантажити на свій мобільний телефон мелодії патріотичних пісень України, зокрема Гімн України (вокальна та інструментальна версії), козацький марш чи пісню «Червона калина». Для цього треба буде просто зайти на сайт фонду та, скориставшись детальною інструкцією, отримати вибрану мелодію на свій телефон.
«Ми хочемо, щоб до 19-ї річниці народження нашої країни кожен громадянин міг привітати себе та своїх друзів зі святом і сказати: я українець і я цим пишаюся», — зазначає ініціатор проекту, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
Мелодії для завантаження взято з диску «Головні пісні та мелодії України», який було видано до 16-ї річниці незалежності фондом Миколи Томенка та Національною радіокомпанією України. За сприяння фонду протягом останніх років аудіозапис головних пісень та мелодій України — Гімн України, Молитва за Україну, козацькі марші та інші пісні — отримали більшість шкіл у всіх куточках України.
Секретаріат заступника Голови Верховної Ради України.