«Ми гарантуємо жителям Дніпропетровщини повну безпеку, мир і спокій. Ми повністю готові до того, щоб відбити будь-які військові вторгнення», — таку заяву було зроблено під час засідання Ради оборони регіону за участю представників інших областей. Жителів закликають не піддаватися паніці.

Як повідомив журналістам заступник голови облдержадміністрації Геннадій Корбан (на знімку ліворуч), дніпропетровська влада звернулася до Міноборони з пропозицією доукомплектувати дніпропетровські бригади добровольцями, розширити штатний розклад, додати техніки.

— При цьому Дніпропетровська й Запорізька області повністю готові до будь-якої позаштатної ситуації, — зазначають учасники засідання. — Ми захищатимемо область та інтереси України, але сподіваємося на план мирного врегулювання ситуації, який запропонував Президент України.

Було заявлено про те, що в регіоні гарантують виконання всіх наказів Президента, уряду, РНБО: «До їхніх вказівок прислухатимемося, однак Дніпропетровщина бере ініціативу в свої руки для того, щоб бути готовими до будь-якої ситуації».

За словами заступника голови ОДА Святослава Олійника (на знімку праворуч), на Дніпропетровщині відбувається координація з органами влади сусідніх областей, тому що регіон має певні можливості з розгортання систем зв’язку, логістики, доставки продуктів харчування, будівельних матеріалів.

— У нас сьогодні є більше можливостей, ніж у сусідніх регіонів, — зазначив він. — І ми готові з ними координуватися для виконання завдань, які ставить керівництво держави.

Дніпропетровська область.

ДО РЕЧІ

Прокурора Дніпропетровської області Романа Федика не буде допущено до засідань штабу і до роботи з секретними документами. Його виключили з ради оборони області. За словами Святослава Олійника, дії прокурора спрямовані на підрив обороноздатності області.

Фото Миколи М’ЯКШИКОВА.