Греко-римська боротьба. Будапешт (Угорщина). Чемпіонат світу серед юніорів. Вага до 120 кг. 1. Ігор Дідик (Україна). 2. Давид Оганесян (Росія). 3. Байрам Нігар (Туреччина); Едуард Попп (Німеччина).
П’ятірка судитиме і в Лізі чемпіонів
Футбол. Міжнародна рада з правил — найвищий футбольний законодавчий орган — вирішила продовжити експеримент із залученням до роботи на матчах двох помічників рефері. У матчах Ліги чемпіонів сезону 2010/2011 працюватимуть п’ятеро арбітрів. Нагадаємо, що попереднього сезону подібний експеримент запроваджувався в Лізі Європи.
Едуардо да Сілва офіційно став «гірником»
Позавчора сталася подія, про яку останніми днями широко сповіщали у вітчизняних та зарубіжних ЗМІ. Нападник лондонського «Арсеналу» та збірної Хорватії Едуардо да Сілва став гравцем донецького «Шахтаря».
Усі необхідні документи сторонами підписано у штаб-квартирі клубу на «Донбас Арені». Термін контракту із гравцем — чотири роки. Найближчим часом новачка урочисто представлять пресі та вболівальникам «гірників». Едуардо да Сілва народився 25 лютого 1983 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Починав футбольну кар’єру на батьківщині. Пізніше перебрався на постійне місце проживання до Хорватії. Виступав у складі загребського «Динамо», «Інтера» із Запрешича. Одержавши хорватське громадянство, став одним із основних гравців збірної цієї країни. Двічі ставав чемпіоном, двічі вигравав кубок і тричі — Суперкубок Хорватії. Його двічі визнавали найкращим гравцем країни. З липня 2007 року виступав за лондонський «Арсенал».
Перший етап подолали
Варшава (Польща). VІІІ чемпіонат Європи серед команд університетів. На першому етапі учасники були розподілені на чотири групи. Чемпіон Європи-2009 команда Тернопільського національного педагогічного університету перемогла студентів з Іспанії — 3:2 і поступилася футболістам Кубанського університету (Росія, Краснодар) — 4:5. Кубанці, у свою чергу, програли іспанцям — 0:1. І перше місце (за кращою різницею забитих і пропущених м’ячів) посіли тернопільчани. Сьогодні у чвертьфіналі вони зустрінуться з командою університету міста Порту (Португалія).
Наш другий представник — МАУП (Київ) також посів перше місце в групі: нічия з командою університету «Галік» (Туреччина) — 0:0 і перемога над студентами Вюртсбурга (Німеччина) — 3:0. Сьогодні кияни в 1/4 фіналу зіграють з командою університету Кельце (Польща).