Прийнято рішення про підвищення ціни на газ, що спричинить підвищення тарифів, у тому числі й на комунальні послуги, та, відповідно, цін, що є однозначним порушенням владних обіцянок. Про це заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко в інтерв’ю УНІАН. (Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики України 13 липня 2010 року прийняла рішення стосовно 50-відсоткового підвищення ціни на природний газ для населення).
Заступник глави парламенту нагадав, що Прем’єр-міністр Микола Азаров теж у квітні поточного року в ефірі одного з провідних українських каналів сказав: «Ми однозначно про це сказали, що тарифи для населення не переглядатимуться».
Микола Томенко також повідомив, що партія «Батьківщина» подаватиме позов до суду щодо визнання незаконною постанови Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13 липня 2010 року, «а в разі, якщо цю постанову не вдасться зупинити, то ми будемо вести жорсткий моніторинг виплати субвенцій громадянам, які не здатні самостійно заплатити». 
* * *
Крім того, заступник Голови Верховної Ради переконаний: нині треба забезпечити організовану вступну кампанію, а не продовжити її на два тижні.
Микола Томенко зазначив, що підтримує Прем’єр-міністра в тій частині, що рівень організації прийому документів до ВНЗ є надзвичайно низьким. Натомість він вважає помилкою продовження на два тижні термінів прийому документів, «оскільки проблема полягає в тому, щоб не пролонгувати неорганізовану кампанію, а забезпечити належний рівень її організації». Тому, на його думку, необхідно провести роз’яснювальну роботу, збільшити кількість членів прийомних комісій та забезпечити нормальні умови роботи як для них, так і для абітурієнтів.
Микола Томенко зауважив, що, як компроміс, мова може йти про продовження термінів вступної кампанії максимум на кілька днів для того, щоб згодом встигнути до 1 вересня забезпечити прийняття відповідних рішень про зарахування, поселення студентів у гуртожитки та інші організаційні заходи.
* * *
Микола Томенко разом із народним депутатом Юрієм Литвиним зареєстрували в парламенті законопроект «Про органічне виробництво» (р. н. 7003). Документом, зокрема, передбачається визначити правові, економічні, соціальні та організаційні основи ведення органічного сільського господарства, вимоги щодо вирощування, виробництва, перероблення, сертифікації, етикетування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції і сировини.
Говорячи про нагальність прийняття такого закону, Микола Томенко зазначив, що сучасна ситуація на світовому продовольчому ринку характеризується підвищенням попиту на якісні та безпечні продукти харчування та зростанням інтересу споживачів до продукції, яка має назву «органічні продукти харчування».
Прес-служба Миколи Томенка.