Фракція Компартії у парламенті докладе всіх зусиль, щоб антинародний проект Кодексу законів про працю (КЗпП) не був ухвалений. Про це заявив лідер комуністів Петро Симоненко, повідомляє прес-служба КПУ. Інакше, за його словами, представники бізнесу збільшать свої надприбутки шляхом обмеження прав простих громадян.
Нагадаємо, що влітку 2008 року Верховна Рада прийняла в першому читанні новий проект Кодексу законів про працю, запропонований депутатами від Партії регіонів Василем Харою, Олександром Стояном та Ярославом Сухим.
На думку лідера комуністів, прийняття іншого КЗпП, з урахуванням інтересів трудящої людини, у цьому скликанні парламенту неможливе, оскільки більшість народних депутатів є представниками великого капіталу, яких «прості люди обрали за гарні обіцянки, популістські гасла, за гучні заклики, а когось і залякали». За словами лідера КПУ, версія нового КЗпП передбачає можливість правового регулювання трудових відносин «нормативними актами роботодавця», які, у свою чергу, отримують можливість «творити всередині належних їм підприємств власну «корпоративну» систему права».
Відтак, за словами Петра Симоненка, «подібна практика суперечить не тільки здоровому глузду, а й законодавчим нормам Конституції України (статтям 5, 6 і 19), згідно з якими встановлювати обов’язкові для інших норми і правила мають тільки органи державної влади та місцевого самоврядування».