Зняття претендентів з передвиборчих перегонів, залякування членів виборчих комісій і відсутність кворуму на засіданнях ДВК.

Остаточні правки до закону про місцеві вибори Партія регіонів планує внести у вересні поточного року. Таку думку під час прес-конференції висловив політтехнолог, директор PR-групи «Політтех» Тарас Березовець. Подібні прецеденти, за його словами, вже були. Зокрема, внесення змін до закону про вибори Президента менш ніж за тиждень до другого туру.

Пан Березовець вважає, що Партія регіонів тримає в секреті від партнерів по коаліції свої пропозиції, які, не виключено, ще більше погіршать умови участі у виборах для інших політичних сил. Він спрогнозував, що в лавах опозиції будуть представники Партії регіонів, які можуть опинитися в кінці списків.

А голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що Конституційний Суд не візьме на себе відповідальність дати висновок щодо закону про місцеві вибори до початку перегонів. «КС має на це повне право. Можливо, вже після виборів, ближче до Нового року, він скаже, що певні норми є неконституційними, але це нічого не змінить, бо на момент проведення виборів ці норми були законом, а закон не має зворотної сили», — наголосив експерт.

Олександр Черненко переконаний: загальнонаціональної системи фальсифікацій на місцевих виборах, як це було на президентських 2004 року, не буде. «Варто не так боятися прямих фальсифікацій, як зняття з перегонів конкурентів перед виборами — судом чи комісією, або залякування членів комісії, відсутності кворуму», — додав голова КВУ.