Таке переконання висловив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час зустрічі з Генеральним директором Директорату з питань сусідства та переговорів про розширення Крістіаном Даніельсоном та керівником групи підтримки України Європейської комісії Пітером Балашем.
На початку зустрічі глава парламенту наголосив, що нашій країні «потрібні чіткі зміни і реформи, а «План відновлення країни на 2015—2017» має стати хорошою основою для їх здійснення». Він підкреслив: документ нині перебуває на доопрацюванні в уряді, і висловив сподівання, що вже до середини лютого ця робота завершиться. Водночас Володимир Гройсман припустив, що на базі цього плану і ухвалених дій вдасться розробити перспективний план законодавчої роботи Верховної Ради, який «дозволить чітко втілювати в життя накреслені реформи». Він висловив сподівання на експертну підтримку західних партнерів стосовно відповідності цих законодавчих актів нормам європейського законодавства.
Сторони обговорили стан підготовки до здійснення структурних перетворень у галузі судочинства, державної служби, в енергетиці, економіці, системі управління державними фінансами, повідомляє прес-служба Верховної Ради. Реформування у згаданих галузях сприятиме забезпеченню зовнішніх надходжень в Україну та її підтримці світовими партнерами, підкреслив пан К. Даніельсон. Він висловив готовність Європейської комісії надавати експертну допомогу українському парламенту і уряду та здійснювати обмін досвідом у проведенні реформ і перетворень.