Хокей. Київський «Сокіл» матчі білоруської Екстраліги проводитиме на ковзанці «АТЕК» у Києві. Про це розповів представникам ЗМІ тренер киян Олександр Сеуканд. «Приймати суперників у відкритому чемпіонаті Білорусі будемо на льоду спорткомплексу «АТЕК». Там якраз триває реконструкція, після завершення якої трибуни вміщуватимуть тисячу сто глядачів. Сподіваємося, що будівельники впораються з роботами до 7 вересня, коли стартує білоруський чемпіонат».
Також Олександр Юрійович поділився планами керованого ним колективу на майбутній сезон. «Насамперед треба потрапити до першої вісімки за підсумками регулярного чемпіонату. Потім боротимемося за призи. Суперники добре відомі — мінська «Юність», «Гомель», «Шахтар» (Солігорськ).
Не виключено, що вихованець школи «Сокола», екс-зірка НХЛ (виступав за «Лос-Анджелес Кінгс», «Баффало Сейбрз», «Нью-Йорк Айлендерс», «Філадельфія Флайєрс», «Атланта Трешерс»), заслужений майстер спорту, олімпійський чемпіон Олексій Житник в новому сезоні виступатиме за «Сокіл». За словами Олександра Сеуканда, Житник збирається підтримувати свою спортивну форму, граючи саме за «Сокіл». А що далі? Як то кажуть, час покаже.
А ще чемпіон України візьме участь у ХІІ міжнародному Меморіалі Павла Забойніка, який відбудеться у словацькому Зволені з 5 по 7 серпня. Три словацькі команди зіграють із іноземними. Словаччину представлятимуть «Нітра», «Мартін» та «Зволен», іноземців — «Сокіл», австрійський «Грац» та збірна Польщі.
Турнірна хроніка
Дзюдо. На етапі Кубку Європи (U-20) в Угорщині українці завоювали 10 нагород. У дівчат «золото» здобула Олена Петреченко (70 кг), «срібло» — Ксенія Дарчук (+78 кг), «бронзу» — Олександра Старкова (52 кг). Золота відзнака у Артема Булиги (73 кг), срібна медаль — у Романа Пескаря (66 кг), бронзові нагороди дісталися Валентинові Копилову (55 кг), Геворгу Хачатряну (66 кг), Дмитрові Канівцю (73 кг), Станіславу Ретинському (90 кг), Віталію Ковтунову (90 кг).
Фехтування. Лейпциг (Німеччина). Чемпіонат Європи. Командна першість. Чоловіки. Шабля. 1/2 фінала. Україна — Росія. 45:44. Італія — Німеччина. 45:37. Фінал. Україна — Італія. 28:45. Срібні медалі здобули — Олег Штурбабін, Андрій Ягодка, Дмитро Бойко, Дмитро Пундик. Бронзові нагороди дісталися збірній Німеччини, котра перемогла команду Росії 45:38.
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.