Футбол. Наступного тижня матчем у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів проти бельгійського «Гента» київські динамівці відкриють черговий європейський сезон. Стали відомі час початку матчів «Динамо» з «Гентом», а також вартість квитків.
Отже, перша зустріч відбудеться в Києві 27 липня, на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок о 20.00. Квитки на цей поєдинок надійшли до кас стадіону вчора. Їхня вартість — 40, 60, 80 і 100 гривень, залежно від сектора.
Матч у відповідь відбудеться 4 серпня, на стадіоні «Жуль Оттен». Початок о 21.30. Вартість квитків для дорослих від 15 до 90 євро.
День відкритих дверей
Напередодні центрального матчу третього туру чемпіоната країни між «Металістом» і «Динамо» на базі в Кончі-Заспі динамівці провели відкрите тренування. Перед його початком із журналістами спілкувався наставник динамівців Валерій Газзаєв. Він розповів, що невеликі ушкодження одержали під час зустрічі з «Таврією» Шевченко та Єременко. Один уже тренується в загальній групі, чекаємо повернення другого.
— Чи вважаєте ви зустріч з «Металістом» генеральною репетицією до матчу з «Гентом»?
— Гадаю, що всі матчі для нас важливі. Нам і в чемпіонаті потрібно вирішувати завдання, тому про репетиції говорити недоречно. Однак поєдинок у Харкові допоможе нам краще підготуватися до матчу з «Гентом».
— Єврокубковый жереб для «Динамо» вважаєте вдалим?
— Футболісти повинні спокійно сприймати будь-якого суперника, ставитися до нього дуже серйозно. І з «Барселоною», і з «Гентом» потрібно грати. За такої постановки питання у футболістів навіть комплекс з’являється. Мовляв, один суперник легший, інший складніший. Кожна команда, якщо вона дійшла до такого рівня, заслуговує на повагу. Скажімо, «Гент» виграв національний кубок, у чемпіонаті посів третє місце. До всіх суперників слід ставитися дуже відповідально.
— Як оцінюєте гру Бертольо в матчі з «Таврією»?
— Протягом 45 хвилин він виконав 45 тактико-технічних дій при 18 відсотках браку. Це був дебют молодого футболіста, і, зрозуміло, він надто хвилювався. Часом йому вдавалося загострювати гру. Бертольо дуже талановитий виконавець, тепер йому потрібно адаптуватися, звикнути до команди, до наших вимог. У нього висока швидкість, хороша техніка і чудова голова.
— Які хиби виявили перші офіційні матчі команди?
— Даруйте, але спершу скажу про позитивні моменти. Мене радує, що команда добре готова функціонально. А в матчі з «Таврією», як і в першому таймі проти «Оболоні», добре діяла тактично. Ми розігрували цікаві комбінації, створили багато голевих моментів. Але підвела реалізація й окремі помилки, які не дозволили нам стартувати так само успішно, як торік. Треба працювати, на тактичних заняттях ретельно аналізувати помилки.
— Як триває процес відновлення Горана Попова та Олега Гусєва?
— Зараз обоє працюють за індивідуальними програмами. Гадаю, за тиждень Попов уже буде в порядку. Сподіваємося, що й Гусєв незабаром повернеться до загальної групи.
— А чи відновився після травми Кравець?
— Саме сьогодні він проведе своє перше тренування. Щоправда, поки що йому доведеться працювати з деякими обмеженнями.
Андре критикують
Не забивши жодного м’яча у двох матчах чемпіонату Бразилії, котрий поновився, Андре зазнає критики. Але він заперечує, що його гра погіршилася після його продажу до київського «Динамо». Форвард сказав, що він був готовий до критичних зауважень, повідомляє «Ланценет».
— Це лише другий мій офіційний поєдинок. Про те, що від мене не буде пуття, почали говорити ще до поновлення чемпіонату. Я передбачав, що так станеться, — заявив майбутній динамівець після програшу його клубу «Сантос» від «Флуміненсе» — 0:1. Позицію супротивників Андре відобразив у своєму блозі відомий бразильський журналіст і письменник Одир Кунья. «У хлопця в голові вже Україна, він нічого не показує, і не треба випускати його».
«Розплющ очі, Доривал, — звертається він до тренера «Сантоса». — Завзятість, з якою ти ставиш до стартового складу Андре, дорого коштує клубу. Хлопець не хоче розриватися між двома командами».
На знімку: атакує київське «Динамо».
Фото Павла КУБАНОВА.