Будівництво нового аеропорту в Донецьку йде за графіком: нові злітно-посадкова смуга та термінал приймуть перших пасажирів восени наступного року. Про це повідомив під час поїздки до області віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков. «Уряд профінансував об’єкти, тепер усе в руках місцевої влади. Слід відзначити, що все, крім дорожнього будівництва, іде хорошими темпами. Дорожнє будівництво переживає певні труднощі, Але, гадаю, ми надолужимо це найближчим часом», — заявив віце-прем’єр.
За словами Колеснікова, на ключових об’єктах, які споруджуються до футбольної першості, встановлено веб-камери, і чиновники УЄФА можуть спостерігати за ходом будівництва в режимі реального часу. Сьогодні на новому терміналі аеропорту працюють до 200 осіб, чотири баштові та чотири самохідні крани, інша техніка. Будівельники готові вже восени завершити «коробку» та розпочати оздоблювальні роботи. Для цього потрібно забезпечити опалення: фундамент майбутньої котельної вже закладено.
Найважливішою проблемою Колесніков вважає підготовку персоналу. «Це питання номер один. Нам потрібно 120 тисяч людей навчити англійської мови. Причому вчити потрібно сьогодні, і щоб вони її не забули до Євро-2012». Він пообіцяв, що місто також отримає літну школу, де молодь зможе отримати права пілота, налітавши необхідні 150 годин, а діти до 18 років займатимуться безкоштовно. Також вивчається можливість підготовки пілотів, персоналу та стюардес на базі Слов’янського авіаційно-технічного училища, яке може перетворитися на авіа-технічний вуз.