У Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику обурені тим, що міліція автономії спускає на гальмах справу про наїзд на лісника.
За словами директора заповідника Володимира Капітонова, 4 липня цього року на плато Ай-Петрі мешканець Севастополя на автомобілі збив лісника Андрія Чалобяна. Відбулося це після вимоги останнього не роз’їжджати на транспорті заповідником. Від удару бампером лісник упав на капот, розбив лобове скло та одержав тілесні ушкодження.
Працівники ДАІ на місце події не приїхали, мотивуючи це тим, що інцидент відбувся на території заповідника. Для з’ясування обставин прибули співробітники Лівадійського відділку міліції й прийняли заяву від потерпілого. «На цьому місія охоронців порядку закінчилася. Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно «наїзника», бо не знайшла складу злочину. Акт медичних експертів про завдання ушкоджень правоохоронні органи навіть не зажадали», — каже В. Капітонов.
Він наголосив, що Лівадійський відділок Ялтинського міського управління МВС самоусунувся від проблеми, аргументуючи це тим, що з нинішнього року статус правоохоронців був наданий співробітникам охорони природно-заповідного фонду України.
«Однак, як показує життя, прийняті законодавчі норми можуть так і залишитися на папері й не забезпечити служителям лісу належного соціального захисту», — зазначив директор. В. Капітонов також додав, що водій «заплатив штраф у розмірі 153 гривень за порушення природно-заповідного режиму, але має намір стягнути з потерпілого лісника три з половиною тисячі гривень за розбите скло.