З оздоровчого табору, що у селі Ганнусівка Тисменицького району, через зсув грунту відселено 20 дітей. А у Дебеславцях Коломийського району з цієї ж причини може зникнути частина села. 
Із Замкової гори тут зсуваються дві церкви. Одна з них дерев’яна, збудована ще в минулому столітті, інша — нова, яку зводять уже десятий рік. Зсув загрожує також сільським обійстям. Люди зрізують дерева й укріплюють схили пагорба. Копають рови для відведення води. Дорогу, на яку вивалився грунт, розчищати не наважуються, щоб грунт не посунувся у Прут та не створив загату. Від зсувів грунтів також постраждало багато інших районів, зокрема Верховинський, Снятинський, Надвірнянський.
Через негоду зазнає значних збитків і туристичний сезон. З початку року туристів на Прикарпатті зменшилося втроє порівняно з минулим роком. Безперервні дощі в регіоні змушують людей, які збиралися відпочивати в Карпатах, змінювати свої плани. Не спокушає їх навіть те, що вартість проживання в Карпатах суттєво зменшилася. Сидіти в готелі, кажуть відпочивальники, мало радості. Під час дощів дуже постраждали населені пункти Дністровського каньйону. Пошкоджено знамениту вузькоколійну дорогу «Карпатський трамвай», маршрут якої пролягає від селища Вигода Долинського району до урочища Сенечів. Однак Яремче і Верховина, як запевняють турфірми, готові надати людям повноцінний відпочинок.
Івано-Франківська область.