ВІнницька область

Півтори години працівники одного з підрозділів управління МНС у Вінницькій області збирали ртуть, розлиту на пішохідній доріжці на березі Південного Бугу у Вінниці.
— Складність такої роботи полягає в тому, що ртуть має властивість «розсипатися» на маленькі кульки, — каже командир відділення аварійно-рятувального підрозділу Олександр Єпішев. — У даному випадку речовина знаходилася на асфальтованій пішохідній доріжці. Треба було діставати з кожної щілинки. Ми працювали вдвох із шофером аварійно-рятувального автомобіля Олександром Устієм. Для безпеки надягли респіратори. Зібрану ртуть здали на зберігання на склад рятувального загону. Дякуємо працівникам міліції. Вони охороняли небезпечне місце. Інакше цікаві до всього перехожі не дали б нам можливість нормально працювати.
Про небезпечну знахідку рятувальникам повідомив вінничанин, який вранці біг крос уздовж берега річки. На алейці побачив розбиту скляну банку.
— Чоловік дочекався нашого приїзду, — каже Олександр Єпішев. — А тоді ще зателефонував у міліцію. Хвилин за п’ять після нас на місце прибули міліціонери Замостянського райвідділу. Вони розшукують того, хто приніс на берег банку з ртуттю.
За інформацією працівника прес-служби управління МНС у Вінницькій області Олександра Кузя, площа розливу ртуті становить чотири квадратні метри. Проведено демеркуризацію території. За його словами, з початку року в області зареєстровано 66 випадків розливу ртуті.