Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида підписав розпорядження про утворення громадської ради з питань формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, правоохоронних органів і жертв нацистських переслідувань. До її складу увійшли голови низки ветеранських організацій області, представники влади.
Відбулося перше організаційне засідання нового консультативно-дорадчого органу, повідомили «Голосу України» у прес-службі ОДА. Присутні схвалили положення про громадську раду, обрали її голову та заступників. Також затверджено склад постійно діючих робочих груп, план роботи на 2010-й — Рік ветеранів Великої Вітчизняної війни. У планах — аналіз стану виконання законів України з питань соціального захисту ветеранів, їх медичного обслуговування та пенсійного забезпечення, удосконалення законодавчих актів з цих питань, участь у низці заходів з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні тощо. Члени громадської ради готові працювати у напрямі посилення ролі громадських організацій ветеранів у суспільному житті області, держави.
Голова громадської ради — заступник голови облдержадміністрації Іван Качур — висловив сподівання, що цей орган сприятиме консолідації ветеранського руху Закарпаття. Він також запевнив, що обласна виконавча влада докладе всіх зусиль для позитивного вирішення питань, що виноситимуться на розгляд громадської ради, працюватиме над поліпшенням соціального захисту членів організації, сприятиме добрим починанням ветеранських організацій краю. Адже ці люди заслужили хоча б на схилі літ особливої уваги до їхніх потреб.
Ужгород.