Його переможцям вручили подарунки від Володимира Литвина
Уже всьоме на мальовничій закарпатській Верховині — у смт Міжгір’я — проходив міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Рекітське сузір’я». Його започатковано у райському куточку — підполонинному селі Рекіти, але через певні обставини, насамперед фінансові, не було можливості традиційно проводити його на «Коваликовому полі».
На фестиваль прибули понад 200 учасників та гостей із семи областей України (Закарпатської, Львівської, Київської, Полтавської, Рівненської, Одеської, Хмельницької) та Криму, а також закордонні гості й учасники, зокрема Володимир Ковалик та Ольга Царицанська з Чикаго (США).
Серед конкурсантів фестивалю, повідомили «Голосу України» у прес-службі Малої академії літератури і журналістики (МАЛІЖ), — 75 поетів, 43 прозаїки, 18 журналістів, 14 фотомитців, 31 художник, 26 виконавців сценічних жанрів та 10 — авторської пісні. Всі вони увійшли до трьох вікових груп. А фестиваль проходив під девізом: «Створимо разом із дорослими і дітьми планету «Добра!».
Відрадно, що цього разу МАЛІЖани знайшли підтримку у Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, який надіслав подарунки для відзначення переможців фестивалю, а екс-президент, голова благодійного фонду «Україна» Леонід Кучма передав до призового фонду чимало книг відомих українських авторів. Серед них — твори поетеси Лідії Шевельо, ілюстровані альбоми від львівського фотомитця, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Василя Пилип’юка та його колеги — Петра Меленя, справжні шедеври у склі від ректора Львівської національної академії мистецтв, лауреата Шевченківської премії, закарпатця Андрія Бокотея... Цінними були й подарунки від Закарпатської ОДА, Міжгірської райради, інших благодійників.
Закарпатська область.