Критичні публікації в ЗМІ мають бути приводом для оперативного реагування з боку тих, кого критикують. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, член парламентського Комітету з питань свободи слова Володимир Ландик, коментуючи заяву Прем’єр-міністра Миколи Азарова під час зустрічі з представниками Національної спілки журналістів про необхідність зобов’язати органи влади оперативно й по суті реагувати на критичні публікації в ЗМІ.
За словами депутата, як повідомляє його прес-служба, коли викладені в мас-медіа факти — перевірені й справедливі, то влада повинна із вдячністю сприймати таку об’єктивну критику.
Він зазначив, що головне у відносинах політиків із пресою — не тільки можливість обох сторін висловитися: важливі також результати цих взаємовідносин.
«Якщо, наприклад, з’явився критичний матеріал — влада одразу ж має поліпшити стан справ, або — навпаки — виправити журналістів, які не завжди можуть правильно висловитися. У спорі народжується істина, у результаті чого перемагатиме весь народ, усі громадяни», — наголосив В. Ландик. За його словами, зараз можна констатувати факт потепління відносин влади й журналістів.
«Якщо в часи Кучми були темники, а в часи Ющенка — його особисті висловлення, то тепер є реагування — і Президента, і його адміністрації — на всі висловлювання є реакція і результат», — резюмував парламентарій.