Президент України може «навести правовий порядок» у країні в рамках чинної Конституції. Таку думку під час прес-конференції висловив народний депутат ІІ, ІV скликань Віктор Мусіяка.
За його словами, на сьогодні глава держави фактично контролює всі вертикалі влади. Віктор Мусіяка переконаний, що в такій ситуації скасування політичної реформи 2004 року не обов’язкове для того, щоб навести конституційно-правовий порядок і налагодити ефективну систему влади. Тому скасування такої політреформи — в інтересах людей, які оточують Президента. Віктор Мусіяка зазначив: у разі визнання неконституційною політреформи 2004 року, текст Конституції, що діє сьогодні, автоматично змінюється на текст Основного Закону 1996 року. На його думку, Конституційний Суд не має права приймати таке рішення, попри те, що є всі підстави для визнання Закону № 2222 неконституційним.
А голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут вважає, що рішення КС про неконституційність політреформи 2004 року може призвести до дострокових парламентських виборів, а також продемонструє політичну нестабільність нашої країни європейським партнерам. Експерт назвав «бумерангом» спробу повернення до Конституції зразка 1996-го року. «Це може зле пожартувати з Президента, — сказав він. — Коли ми говоримо про повноваження глави держави, то це передусім кадрові повноваження — вплив на міністрів і міські адміністрації...». А не ослаблення впливу парламенту, додав він.