Бокс. Чемпіон світу ІBF, WBO та ІBO Володимир Кличко впевнений, що збереже титули в поєдинку з Олександром Повєткіним. «Повєткін — дуже сильний суперник. Він так само, як і я, є олімпійським чемпіоном. Це буде жорсткий бій. Я вже двічі проводив свої поєдинки у Франкфурті і вигравав їх. Упевнений, що й цього разу я збережу свій титул», — сказав Кличко-молодший.
Нагадаємо, що бій відбудеться 11 вересня у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) на «Комерцбанк-Арені» — стадіоні футбольного клубу «Айнтрахт».
Футбол. ФІФА назвала символічну збірну чемпіонату світу, котру сформували шляхом голосування вболівальників на офіційному сайті організації. До команди потрапили шість представників збірної Іспанії, яка стала переможцем чемпіонату. Компанію їм склали два німці й по одному представнику збірних Бразилії, Уругваю та Нідерландів.
Отже, зірковий склад ЧС-2010: воротар — Касильяс (Іспанія); оборонці — Майкон (Бразилія), Серхіо Рамос, Пуйоль (обидва — Іспанія), Лам (Німеччина); півоборонці — Снайдер (Нідерланди), Гаві, Іньєста (обидва — Іспанія), Швайнштайгер (Німеччина); нападники — Вілья (Іспанія), Форлан (Уругвай).
* * *
Харківський «Металіст» підписав контракт із бразильським півоборонцем Клейтоном Шав’єром, інформує офіційний сайт клубу. Фінансові умови угоди не розголошуються, але відомо, що контракт укладено на чотири роки. Останнім клубом 27-річного хавбека був «Палмейрас», у складі якого він провів 88 матчів у чемпіонаті Бразилії й забив 17 м’ячів. На рахунку Шав’єра також п’ять поєдинків за молодіжну збірну Бразилії.
Баскетбол. Національна чоловіча збірна України з баскетболу продовжує підготовку до офіційних матчів відбору на чемпіонат Європи 2011 року, котрий відбудеться в Литві. Черговим спаринг-партнером нашої команди стане збірна Латвії.
Зауважимо, що товариські ігри проти Латвії — єдина можливість побачити національну збірну під час цьогорічного відбору в Києві. Як ми вже повідомляли, офіційні матчі пройдуть у Южному, Львові та Дніпропетровську.
Контрольні поєдинки відбудуться у столичному спорткомплексі «Меридіан» 17 та 18 липня. Початок матчів о 18.00. Вхід вільний.