Голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін до своїх численних обов’язків, пов’язаних з виконанням владних повноважень, додав і статус спортивного керівника. Днями на позачерговій конференції його обрано президентом Федерації футболу області.
Новий керівник переконаний, що футбол Кіровоградщини необхідно підняти на якісно значно вищий рівень, активно залучаючи до занять цим видом спорту дітей та молодь. Адже масове приохочення юного покоління до захоплюючої гри, котра, крім азарту, додає і здоров’я, є реальним шансом уберегти, відвернути підлітків від поширених сьогодні інших, небезпечних, захоплень: наркотиків, алкоголю, комп’ютерної залежності.
Сергій Ларін запевнив, що робитиме все можливе, щоб футбол як масовий вид спорту отримав всебічну підтримку не лише в Кіровограді, а й у містах та районах області. А це, за його словами, означає, що голови райдержадміністрацій мають узяти під особисту опіку розвиток футбольних команд на підпорядкованих їм територіях і не тільки тримати під постійним контролем належний стан стадіонів та спортивних майданчиків, а й сприяти будівництву нових об’єктів та розвиткові спортивної інфраструктури загалом.
Як відомо, Сергій Ларін ще з часів депутатства у Верховній Раді товаришує з легендарним українським футболістом Олегом Блохіним, тому футбольних уболівальників області чекає приємний сюрприз. На вересень нинішнього року заплановано матч команд ветеранів київського «Динамо» на чолі з Олегом Блохіним та ветеранів футболу Кіровоградщини. Поєдинок відбудеться в обласному центрі на стадіоні «Зірка».
Сергій Ларін сподівається, що кіровоградці зможуть продемонструвати такий же високий рівень спортивної майстерності, як і уславлені київські футболісти.
Кіровоград.
На знімку: футбол —  справді азартна гра. Сергій Ларін в оточенні вихованців дитячо-юнацької футбольної спортивної школи «Зірка-Спартак».
Фото Ігоря ДЕМЧУКА.