Футбол. Ліга Європи. Кваліфікація. 2-й раунд. Перший матч.
«Рейк’явік» (Ісландія) — «Карпати» (Україна, Львів). 0:3. Голи: Гурулі, 46, Ткачук, 51, Батіста, 57.
«Рейк’явік»: Мольдскред, Гретар Сігурдссон, Гудйонссон, Фіннбогасон, Бальдур Сігурдссон, Гаукссон, Такефуса, Арнарсон, Рутгерс, Гуннарссон, Ейнарссон. Тренер — Логі Олафссон.
«Карпати»: Тлумак, Мілошевич, Тубич, Годвін (Габовда, 80), Кожанов (Зеньов, 61), Гурулі, Петрівський, Худоб’як, Ткачук, Батіста (Нено, 65), Авелар. Тренер — Олег Кононов.
Попереджено Годвіна, 33.
Рефері — Мікаель Лер’єус (Швеція).
15 липня. Рейк’явік. Стадіон «Вйолур».
Хоч «Карпати» на старті турніру мали за суперника не надто авторитетний клуб, але протягом першого тайму львів’яни надто нервували, помилялися. І, зрозуміло, з такою грою ніяк не могли підібрати ключа до воріт господарів. Пояснити цю неупевненість можна багатьма причинами. Але головна з них — таки брак міжнародного досвіду.
Хоча навіть за таких умов «Карпати» могли забити ще до перерви. Нагоди були у Кожанова, Батісти, Гурулі. Але й ісландці кілька разів досить серйозно турбували Тлумака.
А от перша атака українського клубу в другому таймі принесла йому бажаний успіх. Метрів із шістнадцяти Гурулі влучив у ворота господарів. Після цього приємного для нас епізоду львів’яни заграли впевнено і розкуто. І вже за п’ять хвилин Кожанов здійснив фірмовий ривок правим флангом і виклав м’яча під удар Ткачукові, котрий перебував майже на 11-метровій позначці і не схибив.
Ще через шість хвилин «Карпати» знову відзначилися. Чим, вочевидь, зняли питання стосовно підсумку цього протистояння в цілому. Впевнений виконавець «стандартів» Гурулі подав кутовий, а бразилець Батіста (на знімку) ефектно і влучно пробив головою.
Матч-відповідь відбудеться 22 липня (четвер) на стадіоні «Україна» у Львові. Початок о 19.00.
Фото з сайту УЄФА.