Нещодавно в ДПА України було підбито підсумки третього, останнього етапу всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей». Серед лауреатів у номінації «Літературні твори» — дев’ятикласник Кам’янець-Подільської школи-інтернату №2 Богдан Шипілов. Диплом хлопець отримає у вересні в Євпаторійському дитячому санаторно-оздоровчому центрі «Маяк», де упродовж двох тижнів з кінця серпня відпочиватимуть призери та лауреати конкурсу, повідомляє прес-служба ДПА у Хмельницькій області.
Богдана давно знають і в «Голосі України». Талановитий школяр не раз отримував призи кам’янець-подільського регіонального корпункту нашої газети за перемоги в конкурсах юних журналістів. А ще він чудово фотографує, редагує шкільну газету. Навчається в інтернаті, бо з батьками не склалося... Розрадою для хлопця є уроки в зразковій літературній студії «Джерельце» міського Центру дитячої творчості та заняття в шкільному літературно-пошуковому клубі. «У своєму житті я часто відчуваю підтримку, — каже Богдан. -Я від цього щасливий. Ось зараз завдяки добрим людям відпочиваю на морі в Скадовську. А торік мене знайшли місцеві активісти громадської організації Суспільна Служба України та повідомили, що висунули мою кандидатуру на отримання стипендії. Ці кошти приходять двічі упродовж навчального року, для мене вони є вагомою підтримкою, хоч сума й не дуже велика. Тепер із нетерпінням очікую поїздки в Євпаторію. Я в «податкових» конкурсах беру участь не вперше. Дякую працівникам служби за увагу до нас, дітей».
Справді, вже дев’ять років поспіль Державна податкова адміністрація України проводить конкурс, який приваблює тисячі юних громадян. ДПА відгукнулася свого часу на лист такого ж, як і Богдан, хлопчика з інтернату, який надіслав свої малюнки, де відобразив своє розуміння важливості сплати податків у державі. Тепер щорічно кращі художні, декоративно-прикладні та літературні твори дітей віком від 9 до 12 років та від 13 до 16 років відбирають на рівні районів та областей та надсилають до ДПА України. До журі залучають мистецтвознавців, викладачів, журналістів, представників громадськості. Конкурс став справжньою школою виховання у юного покоління свідомого ставлення до такого важливого обов’язку кожного громадянина, як сплата податків.