Випадків зараження холерою на території Великої Ялти не зареєстровано. Таку заяву, у зв’язку з інформацією деяких інтернет-сайтів про нібито зареєстровані випадки захворювання на холеру, зробили перший заступник міського голови Ялти, голова міськкомісії з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій Геннадій Добкін і начальник протичумної станції МОЗ України Олександр Хайтович.
«Перевірки, проведені протягом декількох останніх днів комісіями Мінохорони здоров’я України і Криму, це підтверджують. Чутки могли виникнути через рекомендації відпочивальникам упродовж останнього тижня утриматися від купання в морі. Це пов’язано з тим, що в Ялті стоїть спекотна погода, але регулярно йдуть зливи. Таке поєднання може спричинити невідповідність морської води санітарним нормам», — ідеться в заяві чиновників.
За даними влади, нині повністю закритою для купання в Ялті була і залишається ділянка берега на набережній у районі причалу №9. «Ця ділянка ніколи не була пляжем, тому купання в цьому місці заборонено», — сказали в міськраді.