Більше 2 мільйонів гривень депутати міськради виділили на підготовку до візиту Патріарха Московського та усієї Русі Кирила. Рішення було прийнято на позачерговій сесії, яка пройшла в рекордно короткий час — за 15 хвилин. Майже півтора мільйона гривень витратять на реконструкцію та благоустрій Жовтневого скверу та Севастопольського парку (в останньому ці роботи тривають уже три роки). Ще 792 тисячі, отримані у вигляді субвенції з обласного бюджету, спрямовано на капремонт пам’ятника захисникам Севастополя 1854—1956 років. Саме ці місця пов’язані з програмою перебування високого гостя.
Від покарання чиновник ховався у Росії
Прокуратура Солонянського району передала до суду кримінальну справу, порушену ще в березні 2006 року проти заступника голови РДА, повідомили в прес-службі прокуратури області. Під час досудового слідства встановлено, що він вимагав у приватного підприємця 10 тисяч доларів за сприяння в оформленні необхідних документів на виділення земельної ділянки для розміщення АЗС на території району.
Чиновника затримали в його кабінеті, коли той отримав половину суми. Але поки депутати райради надали згоду, щоб притягнути колегу до кримінальної відповідальності та взяти його під варту, зловмисник зник. Тоді його оголосили в міжнародний розшук. Півроку тому чиновника затримали в Підмосков’ї і лише тепер екстрагували до України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.